Voortman Steel Group

Voortman Steel Group in Rijssen is een internationaal opererende onderneming met vestigingen in de Verenigde Staten, Azië en Rusland. Het bedrijf is op twee hoofdmarkten actief: machines voor de staal- en plaatverwerkende industrie (Voortman Steel Machinery) en staalbouw (Voortman Steel Construction).

Probleem: veel tijd en geld

De twee dochterbedrijven en verschillende vestigingen hadden allen een eigen telefooncentrale. Die telefooncentrales konden niet worden gekoppeld, wat leidde tot hoge onderlinge (internationale) belkosten. Bovendien kon de centrale ICT-afdeling in Nederland de telefooncentrales van buitenlandse vestigingen niet beheren. Het beheer en onderhoud lag dus verspreid en kostte relatief veel tijd en geld. Dit kwam de samenwerking tussen verschillende vestigingen niet ten goede.

Integrale telefonie

De Voortman Steel Group zocht naar een integrale telefonie-oplossing voor het hele bedrijf. Loohuis vertaalde deze wensen en introduceerde een VoIP-telefooncentrale waarop alle vestigingen zijn aangesloten. Dit is niet alleen voordeliger – er zijn geen kosten meer voor onderling telefoonkeer in binnen- én buitenland – maar ook eenvoudiger in beheer. Daarnaast maken medewerkers gebruik van een vast-mobiel integratie. Alle medewerkers zijn daardoor op hun mobiele telefoon bereikbaar via een vast nummer.

Betere bereikbaarheid
Ook de bereikbaarheid van Voortman is verbeterd. In plaats van een internationale helpdesk die 24 uur per dag bereikbaar is, heeft het bedrijf nu een contact center-oplossing. De receptie ziet welke servicemedewerkers beschikbaar zijn en kan direct naar de juiste persoon doorverbinden. Klanten worden daardoor sneller en gerichter te woord gestaan. De bereikbaarheid is ook verbeterd door beter inzicht in de aanwezigheid van collega’s.

Beter en eenvoudiger

Al met al beschikt de telefonie-omgeving van Voortman Steel Group nu over meer functionaliteit dan voorheen, maar toch is het beheer eenvoudiger geworden. En daarover is Voortman heel tevreden. “Loohuis denkt goed met ons mee. Ze kennen de ontwikkelingen in de markt en beschikbare technologie en vertalen dat naar een goed advies voor onze organisatie.”

 

Video ‚Äč