Twentse zorgacademie officeel van start

ENSCHEDE, 22 oktober 2014 – Vanmiddag vond de officiële ondertekening van het samenwerkingsverband binnen de Twentse Zorgacademie (TZA) plaats op de ROC-locatie aan de Wethouder Beversstraat in Enschede. De samenwerkingspartners ROC van Twente, Livio, Loohuis communicatie en beveiligingen B.V., Loohuis Installatietechnieken B.V., de gemeente Enschede en Roessingh Research and Development zetten hun handtekening onder dit bijzondere project, dat onder anderen burgers, studenten en mantelzorgers laat kennismaken met zorg technologische ontwikkelingen, technieken en apparatuur.

Twentse Zorgacademie
De bedoeling van deze samenwerking is om burgers samen met studenten laagdrempelig kennis te laten maken met nieuwe technieken, die onder andere het zelfstandig blijven wonen ondersteunen en zorg personaliseren. Met het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst bekrachtigen alle partijen officieel de intensieve samenwerking die reeds bestaat. Samen gaan ze gebruik maken van de innovatieve (opleidings)mogelijkheden die de ruimte van de TZA hen biedt. 

Meerwaarde voor alle partijen
Studenten in de zorg, welzijn, techniek en bouw worden bij de TZA stageplaatsen aangeboden. Ook biedt de samenwerking burgers de kans te leren omgaan met technologie. Daarnaast kunnen verzorgenden, verpleegkundigen, vrijwilligers en mantelzorgers kennismaken met en geschoold worden in de modernste technieken en technologieën. De kennis en ervaring van de partners in deze samenwerking wordt gebruikt voor continue verbetering van de TZA.

Samenwerkingsverband
De TZA is een initiatief van diverse participerende partijen, waarbij het concept van de TZA is ontwikkeld door Livio, Loohuis communicatie en beveiligingen B.V., Loohuis Installatietechnieken B.V., Gemeente Enschede, Roessingh Research and Development en ROC van Twente. 

Wilt u hier meer informatie over TZA of een bezoek aan de TZA plannen, neem dan contact op met Loohuis communicatie & beveiliging (contactpersoon Robert Withag, 0546-629600) of Loohuis Installatietechnieken Fleringen (contactpersoon Berto Boeve, 0546-629629).

Toelichting foto: Ondertekening van samenwerkingsovereenkomst door J.H. (John) van der Vegt, voorzitter College van Bestuur van ROC van Twente, G.C. (Guido) van de Logt, voorzitter Raad van Bestuur van Livio, P.G. (Patrick) Welman, wethouder Economie en Werk van de Gemeente Enschede, B. (Ben) Loohuis, directeur van Loohuis Installatietechnieken B.V., H. (Henry) Loohuis, directeur Loohuis communicatie en beveiligingen B.V. en H. (Hermie) Hermens, directeur Telemedicine van Roessingh Research and Development.