Loohuis gastspreker op NDIX dag in Grolsch Veste

De specialisten van Loohuis waren op 9 september 2014 te gast in de Grolsch Veste op de NDIX dag om te vertellen over de ins en outs van camerabeveiliging. NDIX is een digitale marktplaats waar vraag naar en aanbod van ICT-diensten samenkomen. Er werd tegenover een volle zaal een presentatie gehouden over de mogelijkheden van camerabeveiliging bij bedrijfslocaties, de verschillen tussen camera`s, het op afstand bedienen van camerasystemen en het live bekijken van beelden op smartphone of tablet.

Een belangrijk aandachtspunt tijdens de presentatie was dat het doel van een camera(systeem) duidelijk moet zijn, zodat u weet wat u van een camera en de beelden kan verwachten. 

Doelen zijn:
-    Identificatie
-    Herkenning
-    Observatie
 
Door de huidige digitale technieken is het mogelijk perfecte beelden en opnames te realiseren. Echter biedt alleen techniek geen garantie voor goede resultaten. Het ontwerpen van een cameraobservatiesysteem is zeer specialistisch werk. Alleen door een juiste analyse en vakkundig projecteren, plaatsen en inregelen van camera’s is een optimale registratie gewaarborgd. Denk hierbij ook aan de netwerkverbinding. Loohuis Beveiliging is als één van de weinige bedrijven in Nederland een NCP erkend CCTV installatiebedrijf. 

Daarnaast werd gesproken over security management systemen. In een security management systeem werken het inbraaksignaleringssysteem, toegangscontrolesysteem, brandmeldsysteem, camerasysteem en domotica samen in één systeem. De beveiligingssystemen geven namelijk veel informatie over aanwezigheid van personen in gebouwen en ruimtes. Als een inbraaksignaleringssysteem wordt ingeschakeld, is men er van verzekerd dat er geen personen meer in het gebouw zijn. Dit is belangrijke informatie voor integratie met domotica-systemen. Door verschillende systemen met elkaar te integreren in een security management systeem, krijgt men een betere en efficiëntere afstemming van werkprocessen waardoor in geval van een calamiteit sneller en beter kan worden opgetreden om zo de gevolgschade te beperken. Wij helpen u hier graag bij.

Om de middag af te sluiten konden de gasten een kijkje nemen in de Commandoruimte waar tijdens de voetbalwedstrijden de veiligheid in het stadion wordt gewaarborgd. Een mooie bijkomstigheid van deze locatie was dat Loohuis de Grolsch Veste voorzien heeft van het camerasysteem.