Domotica

Domotica geeft een gebouw direct een meerwaarde

 

Comfort en flexibiliteit

 

Of het nu gaat over een eengezinswoning, zorginstelling, een scholengemeenschap of een kantorencomplex: de vraag naar comfort en flexibiliteit van systemen neemt toe. Tegelijkertijd wordt het efficiënter gebruik van energie steeds belangrijker. Het koppelen van meer comfort en veiligheid aan een lager energieverbruik kan alleen met intelligente besturings- en controlesystemen: domotica.

Langer thuis wonen

Deze integratie van technologie en diensten verbetert de kwaliteit van wonen en leven. Door domotica kunnen bijvoorbeeld oudere mensen langer thuis blijven wonen. Domotica is toe te passen bij verlichting, zonwering, verwarming, ventilatie, airconditioning, beveiliging, persoonlijke alarmering, watercontrole, energiebeheer en energiemeters, telecommunicatie, elektronische hekwerken, slagbomen en sproei-installaties.

Van schoolconcept tot zorgconcept

Domotica is een meerwaarde voor ieder gebouw. Loohuis zet domotica onder meer in bij luxe- of residentiewoningen, scholen of het beheer van meerdere scholen, utiliteitsgebouwen, industrie en zorginstellingen.

Wij werken met KNX

Om goede gegevensoverdracht van en naar alle componenten van het domoticasysteem te garanderen, is er een ‘intelligent’ koppelingssysteem nodig. Met KNX ‘spreken alle toegepaste systemen dezelfde taal’.